shutterstock_128949965

Visdomstandsfjernelse

Har du ondt i dine visdomstænder er tandlægerne hos Tand Danmark klar til at hjælpe dig. 

Tand Danmarks tandlæger har kompetencer til at fjerne visdomstænder. Det er oftest helt ufarligt at få fjernet en visdomstand.

Nogle mennesker har visdomstænder liggende inde i kæbeknoglen, uden at de bryder frem gennem tandkødet, mens andre slet ikke har dem. Da vi ikke slider på vores tænder som før i tiden og ligeledes er blevet bedre til at holde vores tænder sunde, betyder det, at vi ikke har brug for visdomstænderne, på samme måde i dag.

Det kan være svært at holde rent inde bagtil i munden. Der er derfor risiko for, at der opstår hul i tanden (caries) eller betændelse i tandkødet omkring visdomstanden, hvilken kan være nogle af de årsager til at tanden bør trækkes ud. Der kan også opstå caries i nabotanden, hvis visdomstanden ligger uheldigt drejet, og at det bliver svært, at få rengjort området tilstrækkeligt.

Det er vigtigt at der, sammen med tandlægen, holdes øje med tænderne, så der ikke ubemærket opstår forskellige problemer med visdomstænderne. Dette betyder, at der bør tages røntgenbilleder, så tandens placering kan følges. Dette er især væsentligt at se på i forhold til en vigtig nerve som visdomstanden ligger lige op af.

Har du spørgsmål om visdomstandsfjernelse, er du velkommen til at kontakte os og bestille tid telefonisk eller ved online booking.